Reklama

PIERNIK KĘTRZYŃSKI - ŚWIĄTECZNY AKCENT NA BOŻONARODZENIOWYM STOLE

Ciepłą atmosferę podczas świąt wypełni słynący z niepowtarzalnego smaku PIERNIK z Kętrzyna. Piernik, którego niezwykłość tkwi przede wszystkim w aromatycznym korzennym zapachu i doskonałej jakości, i co ważne, najprostszym sposobie wykonania. PIERNIK KĘTRZYŃSKI to niezawodne i łatwe do sporządzenia ciasto w proszku, które, dzięki odpowiednio skomponowanej recepturze, wyśmienicie smakuje i pachnie, długo zachowując świeżość.

Ciepłą atmosferę podczas świąt wypełni słynący z niepowtarzalnego smaku PIERNIK z Kętrzyna. Piernik, którego niezwykłość tkwi przede wszystkim w aromatycznym korzennym zapachu i doskonałej jakości, i co ważne, najprostszym sposobie wykonania. PIERNIK KĘTRZYŃSKI to niezawodne i łatwe do sporządzenia ciasto w proszku, które, dzięki odpowiednio skomponowanej recepturze, wyśmienicie smakuje i pachnie, długo zachowując świeżość.

Boże Narodzenie to szczególny okres kojarzący się między innymi z tradycyjnymi potrawami na świątecznym stole. Wśród słodkich wypieków nie może zabraknąć prawdziwego piernika - z bakaliami bądź bez, z kremem bądź śliwkowymi powidłami, w polewie czekoladowej lub marcepanowej. Piernika o niepowtarzalnym i niezapomnianym smaku. I przygotowanego własnoręcznie.

Coraz szybsze tempo życia i towarzyszący jemu ciągły brak czasu zakłócają przedświąteczny nastrój. Z tego też względu w dzisiejszej kuchni dużym powodzeniem cieszą się produkty, z których można przygotować nieskomplikowane i szybkie potrawy, a nawet wypieki. Do nich należy sprawdzony i smaczny PIERNIK KĘTRZYŃSKI w proszku, który w niczym nie ustępuje domowemu wypiekowi, na który coraz trudniej znaleźć czas.

Reklama

 

PIERNIK KĘTRZYŃSKI firmy „Majonezy” SPPH Kętrzyn to doskonale dobrana kompozycja składników najlepszej jakości. Odpowiednio skomponowany zestaw dodatków i aromatycznych przypraw nadaje piernikowi zapach i smak, który zaspokoi gusta najwybredniejszych nawet smakoszy.

 

PIERNIK KĘTRZYŃSKI to niezawodny i prosty w przygotowaniu wypiek. Po upieczeniu długo zachowuje świeżość. Podstawowy przepis można łatwo i dowolnie modyfikować według indywidualnych upodobań, urozmaicając całą gamą dodatków (bakalie, miód pszczeli). Upieczone zaś ciasto można przełożyć marmoladą, powidłami, kremem budyniowym, oblać polewą czekoladową, lub posypać wiórkami kokosowymi.

 

Czas przygotowania piernika (wg podstawowego przepisu): 20 minut.

Czas pieczenia: 45-60 minut.

 

Wartość odżywcza piernika po upieczeniu: 381 kcal/1 596 kJ na 100g.

 

Cena: ok. 6,90 zł /750 g opakowanie

 

PIERNIK KĘTRZYŃSKI dostępny jest w delikatesach sieci AlmaMarket oraz w wybranych sklepach detalicznych na terenie całego kraju. 

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy