Reklama

Bigos z cukinii

Bardzo nietypowy i niezwykle smaczny- bigos z cukinii.

Składniki

  • cebula czerwona
  • 2 ząbki czosnku
  • marchewka
  • 2 liście laurowe
  • 3 ziarna ziela angielskiego
  • 3 ziarna jałowca
  • 2 cukinie
  • 500 g świeżych pomidorów
  • łyżka przecieru pomidorowego
  • 5 łyżek oliwy
  • kolendra

Sposób przygotowania:

Posiekaną w kostkę cebulę i czosnek smażymy na złoty kolor. Następnie dodajemy pokrojoną marchewkę w plastry oraz cukinię. Całość smażymy 5 minut. Po tym czasie wrzucamy liść laurowy, ziele angielskie, przecier pomidorowy i pokrojone pomidory. Mieszamy. Dusimy około 10 minut. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Podajemy ze świeżą kolendrą. Smacznego!

Polsat
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy