Reklama

​Bruschetta z pesto

Idealne połączenie najlepszych składników.

Składniki

  • 1 papryka czerwona
  • 1 papryka roczna
  • Bagietka
  • bazylia
  • 20 g orzeszków piniowych
  • 200 g sera koziego
  • Ząbek czosnku
  • 150 ml oliwa z oliwek

Paprykę pokrój w paski, ułóż na blasze, skrop oliwą, dopraw solą i pieprzem. Piecz 10 minut w 2000 st. C. Kromki bagietki usmaż na oliwie. Przygotuj pesto. Pokrój bazylię, dodaj rozdrobnione orzeszki, czosnek (możesz dodać parmezan). Wlej oliwę i wymieszaj. Na grzanki nakładaj pesto, kozi ser i pieczoną paprykę.

Zobacz też:

Styl.pl
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy