Reklama

Buraczane smoothie

Składniki

  • 1 czubata łyżeczka zielonej herbaty
  • 2 pomarańcze
  • 350 g ugotowanych buraków
  • 50 g ciemnozielonych liści młodej kapusty
  • 250 ml soku z marchwi
  • paski marchewki do ozdoby

Przygotowanie:

Zieloną herbatę zalej 250 ml wrzątku. Zaparzaj przez 3-4 minuty. Pomarańcze sparz wrzątkiem, obierz ze skórki. Dokładnie usuń białą wewnętrzną warstwę. Z miąższu powycinaj fileciki. Z pozostałości owoców wyciśnij sok. Buraki pokrój na kawałki. Herbatę przelej przez sitko, wystudź. Liście kapusty umyj, osusz, po ścięciu twardych nerwów pokrój na kawałki (liście kapusty możesz zamienić na liście selera naciowego).

Napar herbaciany, sok marchewkowy, cząstki oraz sok z pomarańczy, kapustę i buraki umieść w blenderze i zmiksuj. Rozlej do szklaneczek. Udekoruj paseczkami marchewki. Od razu serwuj.

Reklama

Zobacz także:

Życie na gorąco
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy