Reklama

Camembert z tymiankiem

Aromatyczny ser prosto z pieca sprawdzi się idealnie, jeśli masz ochotę na wymyślną przekąskę.

Składniki

  • 4 okrągłe sery typu camembert (naturalne), najlepiej w drewnianych opakowaniach
  • 4 gałązki świeżego tymianku
  • 4 ząbki czosnku
  • sól pieprz
  • 2 bułki (mogą być czerstwe)
  • masło lub oliwa

Sposób przygotowania:

1. Ser rozpakowujemy z folii i wkładamy z powrotem do drewnianego opakowania. Ostrym nożem nacinamy lub nakłuwamy skórkę na wierzchu i w powstałe otworki wkładamy plasterki czosnku oraz trochę tymianku. Oprószamy pieprzem i solą. 

2. Bułkę kroimy w kromki i smarujemy masłem lub oliwą. 

3. Sery w drewnianych koszyczkach układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy 15 minut w 180°C. Po 10 minutach dokładamy kromki bułki. Podajemy jeszcze gorące. 

Zobacz także:

Reklama
Rewia
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy