Reklama

Ciasto miodowe z kokosem

Sprawdzony przepis na soczyste ciasto miodowe.

Składniki

  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 2 szklanki mąki
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 1 szklanka wiórków kokosa
  • 2 szklanki startej marchwi
  • 1 szklanka cukru
  • 1/2 szklanki miodu
  • 3 jajka
  • 3/4 szklanki oleju
  • 1/4 szklanka mleka

Sposób przygotowania:

1. Jajka ubij z cukrem na puch. Mieszając, wlewaj olej, mleko i miód. Osobno wymieszaj mąkę z proszkiem do pieczenia, sodą i cynamonem. Dodaj do masy. Dołóż startą marchew i wiórki kokosa. Wymieszaj łyżką. 

2. Ciasto przełóż do formy wyłożonej pergaminem. Piecz ok. 60 minut w 180°C. Udekoruj wg uznania, np. lukrem.

Zobacz także:


Życie na gorąco
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy