Reklama

Delikatna zupa ze świeżych ogórków

Niecodzienna zupa.

Przygotowanie:

Ziemniaki obrać, ugotować i przecisnąć przez praskę lub przetrzeć przez grube sito. 2 Cebulę obrać i drobno posiekać. Ogórki obrać i zetrzeć na grubej tarce jarzynowej. Zostawić kilka plastrów do dekoracji. Na maśle lekko zeszklić cebulę, dodać starte ogórki i dusić przez chwilę. Zalać bulionem drobiowym, gotować ok. 10 minut i zmiksować. 3 Dodać ziemniaki, zagotować, zabielić śmietaną. 4 Przyprawić całość solą i pierzem do smaku. Gorącą zupę posypać posiekanym koperkiem i dodać kawałki obranego ogórka. Zupę najlepiej podawać z grzankami czosnkowymi albo koperkowymi lanymi kluskami.

Reklama

Nasza rada: Zielone kluski: wymieszać mąkę, jajko, sól, koperek i odrobinę wody. Bokiem łyżki kłaść na wrzątek, gotować do wypłynięcia.

Zobacz także:

Twoje Imperium
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy