Reklama

Ewa Wachowicz: Jarzynowa w stylu minestrone

Ewa Wachowicz gotuje jarzynową w stylu włoskiej minestrone. W garnku znajdzie się moc warzyw!

Składniki

  • ½ wiejskiej kury
  • 1 liść laurowy
  • 5 ziarenek ziela angielskiego
  • 2 marchewki
  • 1 pietruszka
  • 1 ziemniak
  • garść fasolki szparagowej
  • ¼ kapusty
  • 3 łodygi selera naciowego
  • pęczek rzodkiewek
  • 4 ząbki czosnku
  • 3 pomidory malinowe
  • sól
  • pieprz
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • natka pietruszki do dekoracji

Połówkę tuszki podzielić na dwie części i włożyć do garnka. Przyprawić liściem laurowym i zielem angielskim. Zalać wodą i ugotować.

Mięso wyjąć, a do wywaru wrzucić pokrojone w kostkę marchewki, pietruszkę i ziemniaka.

Dodać fasolkę szparagową podzieloną na mniejsze kawałki oraz poszatkowaną kapustę i drobno posiekane łodygi selera oraz plastry rzodkiewek.

Przecisnąć czosnek. Dorzucić pomidory - sparzone wrzątkiem, obrane ze skórki i pokrojone.

Wszystko razem gotować przez 10-15 minut. Przed podaniem przyprawić do smaku pieprzem i zakwasić sokiem z cytryny.

Reklama

Na talerzu posypać natką pietruszki.

Oglądaj program "Ewa gotuje" w soboty o godz. 10:10 w Polsacie.

A co było w poprzednim odcinku programu "Ewa gotuje"? Obejrzyj!

Polsat
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy