Reklama

Feta z grillowaną cukinią

Roladki to królowe wśród przekąsek! Polecamy przepis na fetę w grillowanej cukinii.

Składniki

  • opakowanie (kostka) sera typu feta
  • mała czerwona cebula
  • garść pomidorków koktajlowych
  • młoda cukinia
  • oliwa
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

1. Cukinię myjemy i ostrym nożem lub obieraczką kroimy wzdłuż na bardzo cienkie plastry. Cebulę obieramy i kroimy w cienkie krążki. Fetę kroimy w plastry o grubości ok. 1 centymetra. 

2. Na patelni grillowej posmarowanej odrobiną oliwy grillujemy kolejno cebulę z pomidorkami oraz cukinię. Plastry cukinii układamy na krzyż, na środku kładziemy plaster sera, następnie cebulę i zawijamy cukinię, tworząc pakunek. Gotowe kostki układamy ponownie na patelni i podsmażamy jeszcze przez 3-4 minuty. 

Reklama

Zobacz także:

Rewia
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy