Reklama

Figi pieczone

Wyśmienity sposób na przyrządzenie fig. Z orzechowo-czekoladową kruszonką to istny raj dla podniebienia!

Składniki

  • kilka świeżych fig
  • 250 g twarogu
  • miód

Składniki do podania

  • sok z cytryny
  • listki mięty

Składniki na kruszonkę

  • 100 g czekolady gorzkiej
  • garść orzechów włoskich
  • kilka kruchych ciasteczek

Przepis pochodzi z 344. odcinka programu "Ewa gotuje".

Sposób przygotowania:

Figi naciąć u góry na krzyż i lekko rozchylić. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Na owoce pokruszyć ser. Polać miodem i wstawić na kilka minut do piekarnika rozgrzanego do 200 st. C.

Czekoladę zmrozić, połamać i wrzucić do miksera. Dodać orzechy i ciasteczka. Zmiksować, ale niezbyt drobno.

Na talerzyku rozsypać nieco kruszonki. Ułożyć upieczoną figę. Skropić sokiem z cytryny. Udekorować miętą.

Przekaż 1% na pomoc dzieciom - darmowy program TUTAJ>>>

Reklama
Polsat
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy