Reklama

Fit leniwe

Składniki

  • 250 g chudego twarogu
  • ½ szklanki mąki pszennej razowej
  • ¼ szklanki mąki kukurydzianej (może być kasza manna)
  • 1 łyżka oleju kokosowego
  • 2 łyżki cukru kokosowego
  • 1 jajko
  • szczypta soli

Przygotowanie:

Twaróg wymieszać z jajkiem, solą, mąką pszenną i mąką kukurydzianą (nie skrobią kukurydzianą). Z masy twarogowej uformować wałek i kroić go pod kątem na kluseczki o grubości 1 cm (gdyby masa źle się formowała, należy podsypać stolnicę mąką). Kopytka gotować w osolonym wrzątku około 4 minut, do momentu kiedy wypłyną na powierzchnię. Na patelni rozpuścić olej kokosowy. Kopytka polać tłuszczem i posypać cukrem kokosowym.

Przepis pochodzi z książki Kingi Paruzel "Dieta ze smakiem"

Reklama
Styl.pl/materiały prasowe
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy