Reklama

Granola z bananem i jogurtem

Domowa, chrupiąca granola w połączeniu z jogurtem to wyśmienity pomysł na zdrowe śniadanie.

Składniki na granolę

  • 6 łyżek płatków owsianych
  • 6 łyżek otrębów owsianych
  • 2 łyżki siemienia lnianego
  • garść płatków migdałowych
  • 2 łyżki sezamu
  • garść wiśni suszonych
  • garść ziaren słonecznika
  • 100 ml soku z cytryny
  • 6 łyżek miodu

Składniki do podania

  • jogurt naturalny
  • banan

Przepis pochodzi z 328. odcinka programu "Ewa gotuje".

Sposób przygotowania:

Płatki i otręby wsypać do miski. Dodać siemię lniane, uprażone płatki migdałów, prażony sezam, suszone wiśnie i prażony słonecznik. Wlać miód. Wycisnąć sok z cytryny. Wymieszać i przełożyć na wyścieloną papierem blachę piekarnikową. Piec przez 20-30 minut w temp. 180 st. C.

Po upieczeniu wystudzić i przełożyć do słoika. Podawać z jogurtem i bananem.

Polsat
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy