Reklama

Gruszki na słodko

Doskonały deser.

Składniki

  • 4 średnie gruszki
  • szklanka wina deserowego
  • 2 łyżki cukru brązowego
  • sok z cytryny
  • cynamon
  • 2 łyżeczki rumu
  • konfitura żurawinowa
  • garść orzechów włoskich

Sposób przygotowania:

Owoce obierz, przekrój na pół i wydrąż gniazda. 

Natrzyj sokiem z cytryny, by nie ściemniały.

Do wysokiego rondelka wlej wino, rum i szklankę wody. Dodaj goździki, cukier brązowy, cynamon i całość zagotuj. Włóż owoce i gotuj 10 minut. 

Ostudź i polej konfiturą. Posyp orzechami włoskimi. 

Zobacz także:


Na Żywo
Dowiedz się więcej na temat: gruszki
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy