Reklama

Gulasz z fasolą i papryką

Gęsty i aromatyczny krem w pięknym, pomarańczowym kolorze to nie jest jedyny sposób podania dyni. Właśnie zaczyna się na nią sezon. Smakuje wspaniale zarówno na słodko, jak i na słono.

Składniki

  • 30 dag miąższu dyni
  • 50 dag wieprzowiny
  • papryka czerwona
  • cebula
  • ząbek czosnku
  • łyżka koncentratu pomidorowego
  • łyżeczka curry
  • 2 łyżeczki posiekanego rozmarynu
  • puszka czerwonej fasoli
  • 2 łyżki ostrej papryki
  • 2 łyżki mąki
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania:

1. Mięso pokrój w kostkę i usmaż, mocno zrumieniając z każdej strony. Zdejmij je z patelni i na tym samym tłuszczu zeszklij posiekaną cebulę. 

2. Czosnek obierz i przeciśnij przez praskę, dodaj do cebuli. Całość oprósz mąką, dopraw papryką w proszku. Wszystko dokładnie wymieszaj i podsmaż. Wlej koncentrat pomidorowy i podgrzej kilka minut. Dodaj mięso, fasolę i zalej wodą. Duś ok. 30 minut, aż mięso będzie miękkie. 

3. Miąższ dyni razem z papryką dodaj do mięsa, dopraw curry, rozmarynem, solą i pieprzem. Chwilę podduś. 

Reklama

Zobacz także:


Na Żywo
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy