Reklama

Gulasz z indyka

Składniki

  • 500 g piersi z indyka
  • 4-5 marchewek
  • 2 czerwone cebule
  • 1 puszka krojonych pomidorów
  • ½ szklanki przecieru pomidorowego
  • 200 ml bulionu warzywnego
  • po 1 łyżeczce suszonej bazylii i oregano
  • 1 łyżeczka słodkiej mielonej papryki
  • 1-2 ząbki czosnku
  • olej
  • sól
  • pieprz

Mięso umyj, osusz, pokrój w kostkę. Marchewki obierz, pokrój w słupki. Cebule obierz z łupin, pokrój w talarki.

Na patelni rozgrzej 2-3 łyżki oleju. Wrzuć mięso, obsmaż na rumiano. Oprósz papryką, solą i pieprzem. Przełóż do miseczki. Na patelnię wrzuć cebulę oraz marchewkę. Mieszając smaż 2-3 min.

Dodaj pomidory, przecier oraz bulion. Duś ok. 10 min. Dodaj usmażone mięso, przeciśnięty przez praskę czosnek, bazylię oraz oregano. Podgrzewaj ok. 5 minut.

Zobacz także:

Świat & Ludzie
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy