Reklama

Indyk z musem z buraków i gruszek

Zimowe danie z owocami

Składniki

  • 4 buraki
  • 3 gruszki
  • 2 czerwone cebule
  • kawałek imbiru
  • 3 ząbki czosnku
  • 2 łyżeczki ostrej czerwonej papryki
  • łyżeczka cynamonu
  • 3 łyżki brązowego cukru
  • pół szklanki czerwonego octu winnego
  • 40 dag piersi z indyka

Piersi z indyka oczyść i podsmaż na grillowej patelni.

Buraki i gruszki po obraniu zetrzyj do garnka na tarce o grubych oczkach.

Dodaj pokrojone w kostkę cebule, przeciśnięty przez praskę czosnek i resztę składników.

Zawartość garnka gotuj 10 minut, następnie zmniejsz ogień i duś 1,5 godziny pod przykryciem. Całość co jakiś czas mieszaj, aby mus się nie przypalił. Gdy zgęstnieje, polej nim grillowany filet.

Na Żywo
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy