Reklama

Jabłka w cieście

Dzieci je uwielbiają, ale nie tylko! Na jabłka w cieście skuszą się wszyscy. Smakują wyśmienicie! Jabłka w cieście można polać sosem waniliowym, albo posypać cukrem pudrem.

Składniki

  • 1 jajko,
  • 2 łyżki mąki,
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej,
  • 2 łyżki cukru,
  • 1 jabłko,
  • cynamon,
  • 1-2 łyżki mleka,
  • szczypta proszku do pieczenia,
  • olej.

Sposób przygotowania

Jajko, mąki, cukier, mleko i proszek do pieczenia zmiksować. Wszystkie składniki wymieszać, aby ciasto było luźne ciasto.

Jabłko obrać, pokroić na plasterki i oprószyć cynamonem. Każdy plasterek jabłka maczać w cieście i kłaść, gdy na patelni będzie rozgrzany olej.

Smażyć na rumiany kolor z obu stron. Można posypać cukrem pudrem, albo polać sosem waniliowym.

Polecamy też przepisy na wegańskie burrito, leczo z boczniakami czy wegańskie curry z papają, orzechami nerkowca i miętą

Reklama

Zobacz także:

Styl.pl
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy