Reklama

Jesienny gulasz wołowy z winem

Gęsty, aromatyczny obiad z mięsem? Jeśli masz ochotę na coś takiego, polecamy przepis na wyśmienity gulasz z sosem winnym.

Składniki

  • pół kg wołowiny bez kości
  • 150 g cebuli
  • 400 g koncentratu pomidorowego
  • czerwone, wytrawne wino
  • masło
  • sól
  • pieprz
  • czosnek
  • 200 g mąki

Sposób przygotowania:

Umyć wołowinę, pokroić w kostkę, posypać przyprawami i oprószyć mąką. Podsmażyć na mocno rozgrzanym maśle razem z pokrojoną w kostkę cebulą. Skropić kieliszkiem czerwonego wina, następnie dusić do miękkości. Pod koniec duszenia dodać koncentrat pomidorowy oraz pozostałą mąkę wymieszaną z niewielką ilością zimnej wody. Doprawić do smaku. Podawać z ziemniakami.

Zobacz także:

Styl.pl
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy