Reklama

Kiełbasa z ziemniakami

Szybki, prosty przepis na sutą kolację.

Składniki

  • 40 dag kiełbasy zwyczajnej
  • 75 dag ziemniaków
  • po 1 zielonej, czerwonej i żółtej papryce
  • 2 cebule
  • 4 gałązki świeżego majeranku
  • 2 łyżki oleju
  • sól, pieprz
  • 4 łyżki śmietany 18 proc.

Przygotowanie:

Ziemniaki obrać, pokroić w ósemki, kiełbasę w grube plasterki, papryki po usunięciu gniazd nasiennych w duże kawałki, cebule w półplasterki. Majeranek opłukać, delikatnie osuszyć, oderwać listki. 

Ziemniaki smażyć na rozgrzanym oleju ok. 15 min, mieszając. Dodać paprykę, cebulę i kiełbasę, przykryć, dusić na małym ogniu kolejne 15 min. Doprawić. 

Zobacz także:

Szarlotka z kruszonką w słoiku

Reklama

Panna cotta z truskawkami

Twoje Imperium
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy