Reklama

Klopsiki z warzywami

Danie bezmięsne.

Składniki

  • szklanka mąki z ciecierzycy
  • szklanka kukurydzy konserwowej (w sezonie z kolby)
  • czerwona papryka
  • szklanka mrożonego zielonego groszku
  • łyżeczka przyprawy curry
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 2 łyżki oleju rzepakowego
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie:

Mąkę z ciecierzycy przesiej przez sito do dużej miski, dodaj przyprawy i wymieszaj. Paprykę pokrój w małą kostkę, a kukurydzę i groszek przelej ciepłą wodą.

Do miski wlej pół szklanki letniej wody i wrzuć wszystkie warzywa, wlej sos sojowy i olej. Całość wymieszaj, aż powstanie klejąca się masa. Odstaw na 15 minut.

Zwilżonymi dłońmi formuj kulki i układaj je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Włóż do piekarnika i piecz przez 30 minut w temperaturze 190°C, aż ładnie się zrumienią.

Reklama

Zobacz także:


Na Żywo
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy