Reklama

Knedle

Są pyszne i łatwe w przygotowaniu.

Składniki

  • 60 dag ugotowanych ziemniaków
  • jajko
  • 30 dag mąki
  • 250 ml kwaśnej śmietany
  • 50 dag twarogu
  • 1 opakowanie cukru waniliowego
  • 2 żółtka
  • 5 łyżek cukru
  • sól
  • 20 dag żurawiny

Sposób przygotowania:

Ziemniaki zmiel i zagnieć z jajkiem, szczyptą soli i mąką. 

Twaróg wymieszaj z cukrem, cukrem waniliowym i żółtkami. Żurawinę rozgotuj i dodaj do sera. 

Z ciasta ziemniaczanego uformuj wałek. Odrywaj po kawałku ciasta, spłaszcz go, a na środek nałóż ser z owocami.

Zlep, formując kulki. Knedle gotuj w osolonym wrzątku.

Zobacz także:


Na Żywo
Dowiedz się więcej na temat: knedle
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy