Reklama

Kotlety z mozzarellą i szpinakiem

Łagodny smak, proste przygotowanie.

Składniki

  • 4 kotlety schabowe z kością, każdy po ok. 200 g
  • 250 g świeżego szpinaku
  • ząbek czosnku
  • jajo
  • 250 g mozzarelli
  • 50 g gęstego jogurtu
  • olej
  • sól, ostra papryka i pieprz do smaku

1. Mięso i szpinak płuczemy krótko pod bieżącą wodą, osuszamy. Schab lekko rozbijamy, oprószamy pieprzem i solą. Kotlety obsmażamy krótko z obu stron na dobrze rozgrzanym oleju.

2. Szpinak podsmażamy na oleju, mieszamy. Jajo i roztarty czosnek dodajemy do jogurtu, roztrzepujemy, wlewamy do szpinaku, mieszamy. Mozzarellę kroimy na 4 plastry.

3. Prostokątną blachę wykładamy papierem do pieczenia. Przekładamy kotlety. Na każdy kładziemy porcję szpinaku i plaster sera. Zapiekamy 10 minut w 160ºC. Przekładamy na talerze, posypujemy papryką i od razu podajemy.

Reklama
Rewia
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy