Reklama

Kotlety ze szpinaku

Kotleciki wegetariańskie. Warto o tej porze szukać dań ze szpinakiem, bo jest teraz świeży i przepyszny.

Składniki

  • pęczek świeżego szpinaku
  • 250 g tartej bułki
  • 2 jajka
  • 4 łyżki masła
  • 1 bułka
  • sól pieprz
  • tłuszcz do smażenia

Składniki do podania

  • majonez lub jakiś inny sos

Przygotowanie:

Szpinak dokładnie umyć i poszatkować.

Na łyżce masła dusić przez około 20 minut. Można co jakiś czas dodać odrobinę wody, żeby się nie przypalił.

Jak już będzie uduszony, zmiksować.

Bułkę pokroić w małą kostkę i usmażyć na maśle.

Wymieszać ze szpinakiem, dodać tartą bułkę, jajka.

Doprawić sola i pieprzem.

Formować kotleciki, obtaczać w bułce tartej i smażyć na złoty kolor.

Zobacz także:

Panna cotta z truskawkami

Reklama

Szarlotka z kruszonką w słoiku

Styl.pl
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy