Reklama

Krakersy z pesto z buraków

Przekąska sylwestrowa na jeden kęs. Goście będą zachwyceni!

Składniki

  • 1 paczka mrożonych buraczków (puree)
  • 3 łyżki orzechów lub pestek słonecznika
  • 1 ząbek czosnku
  • 3 łyżki parmezanu w płatkach
  • 1 opakowanie krakersów
  • garść kiełków rzodkiewki
  • 5 łyżek oliwy
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

1. Czosnek obrać, posiekać. Przesmażyć na 2 łyżkach oliwy, dodać rozmrożone buraczki i zagotować, mieszając, następnie trzymać na małym ogniu, by je odparować. Ostudzić. 

2. Buraczki zblendować na gładko z pozostałą oliwą, 2/3 orzechów i połową sera. Doprawić. 

3. Nakładać na krakersy tuż przed podaniem. Dekorować serem, orzechami i kiełkami. 

Zobacz także:

Twoje Imperium
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy