Reklama

Krewetki z czosnkiem i szynką

Prosty i szybki sposób na krewetki.

Składniki

  • Krewetki, oczyszczone / 30 szt.
  • Sól / 1,5 łyżeczki
  • Czosnek / 6 ząbków
  • Oliwa z oliwek / 80 ml
  • Szynka / 110 g
  • Papryczka chili, plasterki / 1 łyżka
  • Papryka, słodka / 1 szt.
  • Pomidory koktajlowe / 4 szt.
  • Natka pietruszki / do smaku

 Ugotuj wstępnie krewetki (4 minuty w osolonej wodzie), pokrój szynkę, paprykę i chili, rozgniecione ząbki czosnku i pomidory. Podsmaż szynkę na oliwie, dodaj krewetki i warzywa. Smaż nie dłużej niż 5 minut. Dodaj natkę i pomidory.

 

Styl.pl
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy