Reklama

Krewetki z kaszą jaglaną

Znana od setek lat, zapomniana, teraz wraca na nasze talerze. Kasza jaglana- to właśnie ona pomoże ci w walce o dobre samopoczucie.

Składniki

  • 10 usmażonych krewetki
  • 20 dag kaszy jaglanej
  • cukinia
  • 2 papryczki chili
  • 3 ząbki czosnku
  • 2 cebule
  • listki kolendry
  • szczypta szafranu
  • łyżka masła
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania:

1. Szafran w nitkach pokrusz do małej miseczki i zalej 2 łyżkami wrzątku. Na patelni rozgrzej masło, dodaj cebule i chili, smaż przez 3 minuty. 

2. Następnie dodaj pokrojoną w plasterki cukinię i czosnek. Po 5 minutach dorzuć krewetki. Dopraw solą i pieprzem. Kaszę wymieszaj z szafranem i przełóż na patelnię, dodaj kolendrę.

Zobacz także:

Na Żywo
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy