Reklama

Kurze udka z sosem paprykowym

To lubi każdy!

Składniki

  • 24 pałki kurczaka
  • 1 słoik marynowanej czerwonej papryki
  • 1 słoik ogórków marynowanych
  • 1 średnia cebula
  • 6 łyżek majonezu
  • 10 łyżek ostrego keczupu
  • sól, pieprz, słodka i ostra papryka

Przygotowanie:

Pałki kurczaka opłukać, osuszyć, oprószyć solą, pieprzem i papryką.

Przełożyć do naczynia żaroodpornego, piec 50 minut w temp. ok. 200°C.

Cebulę obrać, posiekać, paprykę i ogórki pokroić w drobną kostkę. Wymieszać z majonezem i ketchupem. Sos przełożyć do miseczki.

Upieczone udka wyjąć z piekarnika. Jeść, maczając udka w sosie.

Zobacz także:


Twoje Imperium
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy