Reklama

Łódeczki

Pomysłowe danie z ziemniaków.

Składniki

  • 3 upieczone ziemniaki
  • por
  • łyżka masła i oliwy
  • 3 łyżki śmietany
  • po łyżeczce musztardy, posiekanej natki pietruszki i szczypiorku
  • 10 dag sera camembert
  • jajko
  • sól i pieprz

 Z ziemniaków wyjmij miąższ. Zostaw około 1/2 cm warstwę przy skórce. Na patelnię wrzuć masło i oliwę, podsmaż posiekanego pora. Duś na małym ogniu. Dodaj wycięty miąższ, śmietankę i musztardę, wymieszaj i podgrzej. Ostudź, połącz z natką, jajkiem, serem i szczypiorkiem. Rzuć przyprawy i włóż w wydrążone łupinki. Ułóż je na blaszce i piecz w temp. 220°C przez 15 minut.

Na Żywo
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy