Reklama

Malinowa pianka

Sezonowy torcik.


Składniki

  • 7 dag masła
  • 12 dag biszkoptów lub herbatników
  • 70 dag malin
  • 60 dag jogurtu greckiego
  • 10 dag cukru pudru
  • 2 łyżki żelatyny

Przygotowanie:

Biszkopty lub herbatniki pokrusz. Masło rozpuść, wymieszaj z biszkoptami. Masę wyłóż na dno formy. 40 dag malin zmiksuj na mus, przetrzyj przez sitko, żeby oddzielić pestki. Jogurt zmiksuj z cukrem pudrem, dodaj mus z malin, wymieszaj.

Żelatynę rozpuść w 1/4 szklanki zimnej wody, gdy napęcznieje, lekko podgrzej, dodaj do masy jogurtowej, wymieszaj. Masę wylej na spód, wierzch udekoruj malinami. Schładzaj przez noc.

Zobacz także:

Dobry Tydzień
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy