Reklama

Minitarty z pomidorkami i mozzarellą

Malutkie tarty na słono są idealne na przykład na przystawkę albo na niewielka przekąskę. Poza tym czy w kuchni może być piękniejsze kolorystyczne połączenie niż bazylia, mozzarella i pomidor?

Składniki

  • ciasto kruche bez cukru
  • żółtko do posmarowania brzegów ciasta
  • pomidorki
  • bazylia
  • pieprz
  • mozzarella

Sposób przygotowania:

Z ciasta wytnij kółka. Natnij je centymetr od brzegów (nie na wylot), by po upieczeniu utworzyły rant. Brzeg posmaruj żółtkiem. Piecz 20 minut w temp. 180°C. Wyjmij i ostudź. 

W środku ciasta ułóż po kilka plasterków mozzarelli i włóż połówkę pomidorka. 

Całość posyp pieprzem i udekoruj bazylią.

Zobacz także:

Na żywo
Dowiedz się więcej na temat: pomidor | bazylia | Styl.pl
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy