Reklama

Miodowe udka z kurczaka

Organizujesz Sylwestra? Na imprezowym stole świetnie sprawdzą się przekąski na ciepło!

Składniki

  • 10 udek z kurczaka
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 1,5 łyżki miodu
  • łyżka papryki czerwonej
  • 2 ząbki czosnku
  • sól i pieprz
  • 3 łyżki wody
  • oliwa z oliwek

Sposób przygotowania:

1. Udka umyj i osusz. Włóż do miski. W tym czasie miód wymieszaj z sosem sojowym, papryką, solą, pieprzem, wodą i przeciśniętym czosnkiem. 

2. Marynatą zalej udka i odstaw do lodówki na 2 godziny. Następnie przełóż do naczynia żaroodpornego, skrop oliwą z oliwek, przykryj folią i piecz w temperaturze 180° C przez 40 min. 

Zobacz także:


Na Żywo
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy