Reklama

Mocno czekoladowe brownie

Kto nie marzy o kawałku domowego, pysznego ciasta do popołudniowej kawy? Polecamy przepis na soczyste, mocno czekoladowe brownie.

Składniki

  • 100 g mąki
  • 350 g gorzkiej czekolady
  • 3 jajka
  • 250 g masła
  • 150 g cukru
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • maliny do dekoracji

Sposób przygotowania:

1. Czekoladę roztapiamy razem z masłem w kąpieli wodnej. Odstawiamy do przestygnięcia. 

2. Jajka miksujemy razem z cukrem. Zmniejszamy obroty i stopniowo dodajemy roztopioną czekoladę, a na końcu mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. 

3. Ciasto przekładamy do formy o wymiarach ok. 23 x 23 cm wysmarowanej masłem lub wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w 180°C przez 35-40 minut. Przed podaniem dekorujemy malinami.

Zobacz także:

Rewia
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy