Reklama

Muszle z nadzieniem szpinakowym

Palce lizać!

Składniki

Szpinak mrożony w sosie śmietanowym - 1 opakowanie, 250 g muszli makaronowych, 2 łyżki sera twarogowego lub sera ricotta, 2 ząbki czosnku, 2 łyżki parmezanu, sól, pieprz

Przygotowanie

Ugotuj makaron al dente, odcedź przez sitko. Odstaw na bok, aby ostygł. Szpinak przygotuj wg przepisu na opakowaniu. Potem lekko przestudź. Następnie dodaj 2 łyżki sera twarogowego albo ricotty (według uznania).

Dopraw solą, pieprzem oraz czosnkiem. Wymieszaj dokładnie wszystkie składniki. Wypełnij makaronowe muszle farszem. Ułóż je w posmarowanym oliwą naczyniu do zapiekania.

Reklama

Całość posyp parmezanem lub innym tartym serem i zapiekaj około 10 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni C.

6/2016 Tele Tydzień

Tele Tydzień
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy