Reklama

Omlet z natką pietruszki i łososiem

Idealny na śniadanie.

Czas przyrządzenia: 45
Składniki dla: 4

Składniki

  • 6 jaj
  • 1 i 1/2 pęczka natki pietruszki
  • ząbek czosnku
  • 40 g siekanych orzechów włoskich
  • 200 g twarogu
  • 100 ml śmietany
  • 150 g wędzonego łososia w plastrach
  • sól, pieprz
  • oliwa z oliwek
  • 100 g pomidorków cherry

Umytą natkę pietruszki siekamy. Obrany czosnek kroimy i dodajemy do natki razem z czterema łyżkami oliwy i orzechami, miksujemy blenderem.

Do twarogu dodajemy śmietanę, doprawiamy pieprzem i solą, miksujemy. Pomidorki przekrawamy na pół.

Żółtka oddzielamy od białek, które ubijamy na sztywno. Na przemian dodajemy do nich zmiksowaną natkę i żółtka, doprawiamy solą, delikatnie mieszamy. Z powstałej masy smażymy cztery zielone omleciki. Na każdy wyciskamy porcję twarogu, układamy plastry łososia i pokrojone pomidorki. Omlet składamy na pół, posypujemy natką i podajemy z kromkami pumpernikla.

Reklama
Rewia
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy