Reklama

Papryka faszerowana mielonym mięsem

Danie podawaj polane sosem z tahini, czyli z pasty sezamowej, roztrzepanej z wodą i sokiem z cytryny.


Składniki

  • 50 dag mielonej wieprzowiny
  • 2 cebule
  • po 3 czerwone i żółte papryki
  • po 1 puszce ciecierzycy i krojonych pomidorów
  • 2 ząbki czosnku
  • 3 łyżki oleju
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • po 1/2 pęczka kolendry i natki pietruszki
  • sól, pieprz, kmin rzymski


1. Cebule i czosnek obrać, posiekać, podrumienić na patelni na 1 łyżce oleju, oprószyć przyprawami.

2. Zioła umyć, posiekać, wymieszać z odcedzoną cieciorką, pomidorami z zalewą, koncentratem, mięsem, cebulą z czosnkiem, podsmażyć na łyżce oleju. Papryki umyć, z 4 ściąć czapeczki, wydrążyć, 2 skroić w kostkę, podsmażyć na 1 łyżce oliwy, dodać do farszu, doprawić. Wypełnić papryki mięsem z warzywami. Piec ok. 25-35 min w 175°C.

Twoje Imperium
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy