Reklama

Pasta z bobu

Letnie dania sezonowe to prawdziwa poezja kulinarna. Wykorzystajmy apetyczny potencjał pysznego bobu i przyrządźmy z niego pyszną pastę kanapkową.

Składniki

  • 50 dag bobu
  • 4 łyżki oliwy
  • 2 ząbki czosnku
  • szczypta soli i cukru oraz świeżo zmielony pieprz
  • 2 szalotki
  • suszona papryczka chili
  • posiekane orzechy włoskie

Sposób przygotowania:

1. Szalotki i czosnek obierz i drobno pokrój. Bób ugotuj w osolonej wodzie z dodatkiem cukru. Odstaw do wystudzenia i obierz ze skórki. Wszystkie składniki pasty dokładnie zmiksuj w blenderze. Jeśli będzie zbyt gęsta, wlej trochę przegotowanej wody. 

2. Całość dopraw solą, pieprzem i papryczką chili. Pastę podawaj na grzankach posypaną posiekanymi orzeszkami.

Zobacz także:

Na Żywo
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy