Reklama

Pieczone pomarańcze

Oryginalny deser.

Składniki:

6 szt. Pomarańczy

1 l soku pomarańczowego

20 g imbiru

80 g masła

50 g imbiru kandyzowanego

1 cytryna

Laska wanilii

2 strąki kardamonu

2 laski cynamonu

80 g cukru

Obrany imbir pokrój na kawałki. Wydrąż wanilię, zmiel przyprawy, połącz je z sokiem pomarańczowym i sokiem z cytryny. Obrane pomarańcze umieść w formie. Sok z przyprawami wlej do roztopionego masła.  Umieść na średnim ogniu, dodaj cukier. Gotuj, mieszając.

Zalej pomarańcze syropem. Piecz 30 minut w 190 st. C, polewając sokiem w trakcie pieczenia.

Reklama

 

 

Styl.pl
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy