Reklama

Placki z rukolą

Świeża bazylia, tymianek, mięta pomogą Ci wyczarować dania, którymi zachwycisz najbliższych.

Składniki

  • 2 nieduże cukinie
  • 2 marchewki
  • szklanka rukoli
  • ząbek czosnku
  • mała cebula
  • 8 łyżek mąki
  • jajko
  • sól i pieprz
  • gęsta, kwaśna śmietana

Sposób przygotowania:

1. Cukinię i marchew zetrzyj na

tarce o dużych oczkach. Cukinię

lekko odciśnij. 

2. Czosnek, cebulę

i rukolę drobno posiekaj. Połącz

składniki. Dodaj mąkę. Przypraw

solą i pieprzem. Dokładnie wymieszaj. Smaż placki na rozgrzanym

oleju na rumiano. 

3. Podawaj z kwaśną śmietaną.

Zobacz także:

Na Żywo
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy