Reklama

​Placuszki serowo-cukiniowe

Świetna propozycja na śniadanie lub kolację.

Składniki

  • 500 g cukinii
  • 1 nieduża cebula
  • 2 jajka
  • 150 g sera bałkańskiego (można wziąć bryndzę)
  • 250 g mąki
  • pół łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1/4 szklanki oliwy
  • garść posiekanego koperku
  • sól, pieprz
  • olej do smażenia

Przygotowanie:

Cebulę obrać, posiekać. Cukinię umyć, wytrzeć i grubo zetrzeć wprost do miski. Dodać cebulę, jajka, rozkruszony ser, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, olej i koperek. Przyprawić solą i pieprzem. Dobrze wymieszać i odstawić na 10 minut.

Na rozgrzany tłuszcz kłaść porcje ciasta, formując placki. Smażyć po 3 minuty z obu stron do przyrumienienia.

Zobacz także:




Życie na gorąco
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy