Reklama

Proste domowe trufle

Kto nie ma ochoty na domowe łakocie? Wypróbuj przepis na proste w przygotowaniu, pyszne i domowe trufle czekoladowe.

Składniki

  • 500 ml śmietanki 36 proc.
  • 500 g mlecznej czekolady
  • 150 g masła
  • rum lub espresso

Składniki na posypkę

  • posiekane orzechy
  • liofilizowane maliny lub truskawki
  • wiórki kokosowe

Sposób przygotowania:

1. Śmietankę i pokrojone masło delikatnie podgrzej na bardzo małym ogniu. Dodaj połamaną na kawałki czekoladę. 

2. Wymieszaj całość drewnianą łyżką i dodaj trochę kawy lub rumu. Masę ostudź i wstaw do lodówki, by stężała. Potem formuj z niej kuleczki i obtaczaj w posiekanych orzechach, wiórkach kokosowych lub owocach liofilizowanych utartych w moździerzu.

Zobacz także:

Show
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy