Reklama

Racuchy z jabłkami

Zamiast jabłek możesz użyć plastrów ananasów z puszki.

Składniki

  • 2 szklanki mąki pszennej
  • 2 jajka
  • 400 ml kefiru, maślanki lub zsiadłego mleka
  • szczypta soli
  • 2 łyżki cukru
  • ½ łyżeczki cynamonu
  • 4-5 kwaśnych jabłek
  • olej do smażenia
  • cukier puder

>>>Sposób przygotowania znajdziesz na kolejnej stronie<<

Sposób przygotowania:

1. Do przesianej mąki dodaj jajka, kefir oraz sól i zmiksuj, by powstało jednolite ciasto. Powinno mieć konsystencję gęstej śmietany (gdyby było za rzadkie - wsyp więcej mąki, a jeśli będzie zbyt gęste - dodaj więcej kefiru). 

2. Cukier wymieszaj z cynamonem. Jabłka obierz, pokrój w plastry. Wydrąż gniazda nasienne. Plastry obtocz w cynamonowym cukrze a następnie w cieście. Smaż na mocno rozgrzanym oleju, aż się zrumienią. Ułóż na papierowym ręczniku, by osączyć nadmiaru tłuszczu. Oprósz cukrem pudrem

Reklama


Świat & Ludzie
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy