Reklama

Roladki z kurczaka nadziewane awokado

Gdy chcesz podać coś bardziej eleganckiego niż kotlety, nie ma nic lepszego, niż smakowite roladki z pysznym nadzieniem!

Składniki

  • 1 podwójna pierś kurczaka
  • 1 kulka mozzarelli
  • 1 dojrzałe awokado
  • 1 łyżka posiekanej bazylii
  • 1 łyżka posiekanej kolendry
  • 1 limonka
  • 3 kromki chleba tostowego
  • 2 jajka
  • sól, pieprz, chili

Sposób przygotowania:

1. Limonkę wyszorować, sparzyć, zetrzeć skórkę. Awokado obrać, usunąć pestkę, miąższ rozgnieść widelcem. Dodać sok z połowy limonki, skórkę, zioła, dokładnie wymieszać. 

2. Mozzarellę zetrzeć na tarce o grubych oczkach i wymieszać z pastą z awokado. Doprawić solą, pieprzem i chili, włożyć na godzinę do lodówki. Kromki chleba zemleć lub pokruszyć, by uzyskać okruchy. 

3. Pierś kurczaka umyć, naciąć tak, aby powstał jak największy płat mięsa. Grubsze miejsca delikatnie rozklepać tłuczkiem, uważając, by nie przedziurawić mięsa. 

Reklama

4. Rozsmarować na mięsie pastę z awokado, zwinąć. Posmarować roztrzepanym jajkiem i obsypać okruchami chleba. Piec w temp. 180°C przez 30 minut. Roladę pokroić na porcje.

Zobacz także:

Twoje Imperium
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy