Reklama

Sałatka brokułowa

Smaczne, chrupkie brokuły w połączeniu z odżywczą komosą ryżową tworzą idealną sałatkę na wiosnę wprost ze Zjednoczonego Królestwa.

Składniki na sałatkę:

  • 2 szklanki ugotowanego quinoa (komosy ryżowej)
  • ½ brokuła podzielonego na różyczki
  • 1 posiekana czerwona cebula
  • ½ szklanki rodzynek
  • ½ szklanki orzechów włoskich
  • 1 pokrojone jabłko
  • 5 posiekanych listków czosnku niedźwiedziego
  • sól i pieprz do smaku

Składniki dressing:

  • ¼ szklanki mleka skondensowanego
  • ¼ szklanki octu
  • 1 łyżeczka musztardy Dijon

Przygotowanie:

Sparz brokuły i wymieszaj z pozostałymi składnikami. Dokładnie wymieszaj składniki na dressing. Dodaj sos do sałatki i wymieszaj dokładnie.

Propozycje wiosennych potraw prosto z Wielkiej Brytanii wniosą na nasze stoły powiew nowości połączonej z dobrą, europejską kulinarną tradycją. Oglądaj program "Luke Nguyen w Zjednoczonym Królestwie" w kwietniu w weekendy o 14:00 na antenie Polsat Food Network.

Zobacz także:

Styl.pl/materiały prasowe
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy