Reklama

Sałatka z jajkiem po wiedeńsku

Składniki

  • opakowanie sałat
  • 2 łyżki obranych orzechów laskowych
  • świeżo zmielony pieprz

Składniki dressing

  • łyżeczka miodu
  • łyżka octu winnego
  • 4 łyżki oliwy

Składniki jajko w koszulce

  • jajko
  • 1 l wody
  • kilka kropli oliwy

Sałatę umyj i osusz na papierowym ręczniku. Ułóż ją na talerzu. Orzechy laskowe upraż na suchej patelni i posyp nimi sałatkę.

W szklance połącz ocet  winny z miodem, wlej oliwę i dokładnie wymieszaj. Odstaw do lodówki, aby składniki się przegryzły. Dressingiem polej sałatę. 

Zagotuj wodę. Woreczek śniadaniowy wysmaruj od środka oliwą. Wbij jajko i zawiąż woreczek. Włóż go do wrzącej wody i gotuj na małym ogniu przez 4 minuty. Po tym czasie woreczek rozetnij i wyjmij jajko. Ułóż je na sałatce i posyp pieprzem.

Reklama


Na Żywo
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy