Reklama

Sandwich z tuńczykiem i zieloną pastą

Szukasz pomysłu na sycące, pożywne drugie śniadanie? Polecamy przepis na kanapkę z tuńczykiem i bazyliową pastą.

Składniki

  • pół szklanki liści bazylii
  • pół szklanki liści pietruszki
  • 3 łyżki majonezu
  • 3 łyżki śmietany
  • łyżeczka skórki z cytryny
  • 3 łyżki soku z cytryny
  • 2 łyżki oliwy
  • 200 g tuńczyka w sosie własnym
  • łodyga selera
  • szalotka
  • ząbek czosnku
  • sól, pieprz
  • pół szklanki grubo posiekanych mieszanych ziół (liście selera, bazylia, pietruszka, koper) bułka

Sposób przygotowania:

Majonez, śmietanę, skórkę i sok z cytryny, 2 łyżeczki oleju oraz listki bazylii i pietruszki blendujemy do uzyskania gładkiej konsystencji. Do dressingu dodajemy tuńczyka, następnie rozgniatamy go widelcem. Seler, czosnek i szalotkę kroimy w małą kosteczkę. Pokrojone warzywa dokładamy do ryby. Doprawiamy solą, pieprzem oraz grubo siekanymi ziołami. Dokładnie mieszamy. Podajemy z chrupkim pieczywem i posiekanym selerem naciowym. Smacznego!

Polsat
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy