Reklama

Smażony camembert

Gdy do tej szybkiej przekąski dodasz frytki i surówkę, zrobisz sycący obiad.

Składniki

  • kilka małych serków typu camembert (opcjonalnie mozzarella)
  • szklanka oleju
  • 4 łyżki mąki
  • jajko
  • bułka tarta
  • konfitura z żurawiną
  • kilka gałązek natki pietruszki
  • łyżka masła
  • kolorowy pieprz
  • sól

Olej wlej do wysokiego garnka i mocno rozgrzej. Kawałki sera obtocz najpierw w mące, następnie w roztrzepanym jajku i tartej bułce. Wrzuć na głęboki tłuszcz i smaż około minuty. 

Krążki wyjmij i układaj na papierowym ręczniku, by odsączyć tłuszcz.

Na patelni rozpuść masło. Dodaj całe gałązki natki pietruszki i krótko podsmaż. Oprósz solą i pieprzem. 

Usmażony camembert podawaj na ciepło z konfiturą żurawinową. Możesz posypać natką pietruszki.

Zobacz także:

Reklama
Na żywo
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy