Reklama

Śródziemnomorskie ziemniaki

Posypmy świeżymi oregano i bazylią.

Składniki

  • 6 dużych ziemniaków
  • 250 g pomidorków czereśniowych
  • 150 g porów
  • 60 g czarnych oliwek bez pestek
  • 280 g marynowanych karczochów
  • oliwa z oliwek
  • 6 łyżek jogurtu typu greckiego
  • sól i pieprz do smaku

1. Ziemniaki dokładnie myjemy i gotujemy w mundurkach w osolonej wodzie na średnio twardo, odcedzamy.

2. Oliwki i karczochy odcedzamy z zalewy. Pomidorki czereśniowe myjemy, osuszamy, przekrawamy na pół. Umyte pory kroimy pod kątem w pasy. Wszystkie warzywa mieszamy z dodatkiem oliwy z oliwek, doprawiamy pieprzem i solą.

3. Z folii aluminiowej wycinamy spore kwadraty. Na środku układamy nacięte wzdłuż ziemniaki, oprószamy w środku pieprzem, rozprowadzamy łyżkę jogurtu i wkładamy porcję warzyw. Całość zawijamy w folię i grillujemy 15-20 minut.

Reklama
Rewia
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy