Reklama

Steki wzmacniane burbonem

Orzeźwiająca mięta, delikatna bazylia, wzmacniający smak lubczyk, lekko ostre oregano i intensywny zapach rozmarynu… Trudno wyobrazić sobie gotowanie bez ich aromatu.

Składniki

  • 4 steki z polędwicy wołowej
  • 4 łyżki musztardy
  • 2 posiekane ząbki czosnku
  • 4 łyżki listków majeranku
  • 200 ml oliwy
  • 100 ml burbonu
  • pieprz

Sposób przygotowania:

1. Mięso umyj i osusz. Musztardę, czosnek, majeranek, oliwę i burbon dokładnie połącz. 

2. Włóż steki i odstaw na 4 godziny do lodówki. Następnie wyjmij, oczyść z majeranku i posyp pieprzem. Smaż na rozgrzanej oliwie po 2 minuty z każdej strony.

Zobacz także:

Na Żywo
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy