Reklama

Strudel z warzywami

Kanapka to za mało! Zobacz, co pysznego przyrządzić wieczorem i wziąć rano w pudełku do pracy. Wypróbuj przepis na warzywny strudel i ciesz się domowym drugim śniadaniem w pracy.

Składniki

  • 25 dag gotowego ciasta francuskiego
  • 20 dag pieczarek
  • 2 pomidory
  • 1 papryka
  • 10 dag żółtego sera
  • 1 jajko
  • 3 ząbki czosnku
  • 2 łyżki oleju
  • sól, pieprz, zioła prowansalskie

Sposób przygotowania:

1. Pomidor i paprykę pokroić w kostkę, pieczarki w plasterki. 

2. Rozgrzać olej na dużej patelni. Wrzucić pieczarki, smażyć ok. 15 minut, aż zmiękną. Dołożyć paprykę i pomidory, smażyć jeszcze 10 minut, dobrze odparować, doprawić łyżeczką ziół, czosnkiem, solą i pieprzem. Ostudzić. Ser żółty zetrzeć na tarce o dużych oczkach. 

3. Na papierze do pieczenia rozciągnąć płat ciasta francuskiego. Na nim ułożyć warstwę sera, nadzienie, zwinąć, zlepić, końce, posmarować rozkłóconym jajkiem. Piec 25 minut w temp. 200°C.

Reklama

Zobacz także:

Twoje Imperium
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy