Reklama

Świeża sałatka z kurczakiem i kalarepą

Sycąca, pełna witamin sałatka z kurczakiem i kalarepą.

Składniki

  • 2 udka z kurczaka bez kości
  • łyżeczka nasion gorczycy
  • łyżeczka nasion kopru włoskiego
  • 40 ml oliwy
  • szalotka
  • ogórek zielony
  • kalarepa
  • 3 łyżki czerwonego octu winnego
  • łyżeczka płatków chili
  • pęczek szczypiorku
  • pieczywo

Sposób przygotowania:

Kurczaka oczyszczamy z błonek. Przyprawiamy solą, pieprzem, gorczycą, koprem włoskim i oliwą. Rozgrzewamy patelnię. Smażymy pierś około 12 minut z jednej strony, następnie 5 minut z drugiej. Gotowe mięso odkładamy na bok, aby odpoczęło. Szalotkę siekamy. Rzodkiewki i kalarepę cienko kroimy na mandolinie. Ogórka siekamy na ćwiartki. Warzywa wkładamy do miski i mieszamy z octem, płatkami chili, solą i pieprzem. Wrzucamy posiekany szczypiorek. Sałatkę podajemy z pokrojonym kurczakiem oraz pieczywem. Smacznego!

Reklama
Polsat
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy